Utbildning för primärvården inom Region Stockholm

Alkohol och hälsa Riddargatan 1 erbjuder kostnadsfria utbildningar till primärvården inom Stockholms läns sjukvårdsområde. Dessa utbildningar kan skräddarsys efter behov och vända sig till hela vårdcentralen, team eller en yrkesgrupp.

Men anledning av smittspridningen kan vi i dagsläget enbart erbjuda webbaserade utbildningar.

Utbildning för vuxenpsykiatrisk öppenvård inom Region Stockholm 

Alkohol och hälsa Riddargatan 1 ger utbildning till vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningar inom Stockholms läns sjukvårdsområde, som ett stöd att implementera beroendeprocesskartan.

Arbetet sker i nära samarbete med Processägargruppen för Beroende och Enheten för utveckling och implementering vid Centrum för psykiatriforskning, CPF. Manualer och patientmaterial finns tillgängligt under Material och metodstöd.

Kontaktpersoner och ansvariga forskare inom alkoholberoende: olle.wiklund@regionstockholm.se eller anders.hammarberg@ki.se 

Enheten för utveckling och implementering, CPF: cecilia.hasselgren@regionstockholm.se

Samordnare, processägargruppen Beroende, SLSO: lisa.herrman@regionstockholm.se 

 

Utbildning för din vårdcentral

Vi skräddarsyr ofta utbildningar utifrån vårdcentralens önskemål vad gäller innehåll och längd. Allt från någon timmes introduktion till halv- eller heldagsutbildning. Du är välkommen att skicka en intresseförfrågan samt förslag på tid och datum via e-post: olle.wiklund@sll.se

Endagsutbildning i 15-metoden

Vi erbjuder endagsutbildningar i 15-metoden på Alkohol och hälsa Riddargatan 1. För att underlätta implementeringen på din vårdcentral är det en fördel att anmäla ett helt team, men självklart är du som enskild medarbetare lika välkommen!

Kursen är kostnadsfri för anställda inom Region Stockholm (uteblivande faktureras 1 500 kronor plus moms). Personal från andra regioner är välkomna i mån av plats (kursavgift 1 500 kronor plus moms).

Nästa utbildningstillfälle:
Mer information kommer

Yrkesspecifik fortbildning

Vi erbjuder yrkesspecifik fortbildning, till exempel i samband med allmänläkardagar eller via sjuksköterske- eller ST-nätverk. Välkommen med intresseförfrågan via e-post: olle.wiklund@sll.se. 

Utbildarna är läkare, psykologer och sjuksköterskor som arbetar med forskning & metodutveckling och samtidigt är kliniskt verksamma på specialistmottagningen Alkohol och hälsa Riddargatan 1.

För dig som jobbar inom företagshälsovården

Vi erbjuder utbildning i 15-metoden för dig inom företagshälsovården. Du hittar information om detta på Sveriges företagshälsovårds webbplats, där du söker på 15-metoden. Till 15-metoden på Sveriges företagshälsovårds webbplats.