Riddargatan 1 - Kontakt

Funderar du på att söka hjälp?

Ett enkelt sätt att få hjälp med dina alkoholproblem är att delta i vår studie av internetbehandling via vårdcentral. Studien är ett samarbete mellan Riddargatan 1 och Karolinska Institutet och vänder sig till dig som inte har haft kontakt med beroendevården tidigare. Aktuella vårdcentraler just nu är Liljeholmens vårdcentral och St Eriks vårdcentral.
Läs mer och anmäl dig direkt via nätet på: https://www.alkoholohalsa.se/

Hitta rätt mottagning

Riddargatan 1 är en specialiserad mottagning för personer med alkoholproblem. Mottagningen är särskilt inriktad på korta behandlingar. Det innebär att mottagningen saknar möjlighet att ge utökat stöd, och att en del resurser som finns i sedvanlig beroendevård saknas helt på mottagningen.

För att du ska få så bra vård som möjligt är det viktigt att vända sig till en mottagning som har de resurser du behöver redan från början. Vid följande situationer är det inte lämpligt att söka sig till vår mottagning:
- Om du bedöms ha behov av längre kontakt än 6 månader eller mer intensivt stöd än ca två möten i månaden.
- Om du redan är i kontakt med eller har varit inskriven på en annan beroendemottagning under de senaste 2 åren.
- Om du lider av andra psykiska problem eller sjukdomar som du vill ha behandling för, eller som kräver en bedömning av en psykiater. På Beroendecentrums lokala mottagningar finns resurser för bedömning och vård för sådana samtidiga problem.
- Om du förutom alkoholen även har problem med narkotika- eller tabletter. Det finns andra mottagningar inom beroendecentrum som kan hjälpa dig med dessa bekymmer.
- Om du är i behov av socialtjänstens stöd. Beroendecentrums lokala mottagningar samarbetar närmare med kommunerna så att den hjälp du behöver kan samordnas.

Stämmer du in på beskrivningarna ovan kan du istället söka dig till din lokala beroendemottagning. Hitta din närmsta mottagning på 1177.se

Få kontakt med Riddargatan 1

Kontakta oss via internet

Det bästa sättet att boka tid på Riddargatan 1 är via 1177 Vårdguidens e-tjänster. För att komma igång krävs det att du har en e-legitimation (eller att du skaffar engångskoder för sms som skickas ut via post).
Läs mer - Logga in och beställ tid

Telefonkontakt 08-12345780

Om du inte har möjlighet att använda mina vårdkontakter kan du ringa till oss på vår telefontid 11-12 alla vardagar och boka en tid. Även receptfrågor och frågor som rör din vård och behandling hänvisar vi i första hand till denna telefontid. Telefon 08-12345780.
Om du endast vill avboka/omboka ett besök ber vi dig att i först hand att inte ringa på telefontiden utan istället ringa när du vill under våra öppettider som är: måndag, onsdag, torsdag 8-16, tisdag 8-19, och fredag 8-15. Välkommen att höra av dig!

Mottagningen alkohol och hälsa Nord

Mottagningen vänder sig till samma målgrupp som Riddargatan 1.
Adress: Svärdvägen 9, T-bana Mörby Centrum.
Telefon: 08-12347040
https://www.1177.se/Stockholm/hitta-vard/kontaktkort/Mottagningen-for-al...

För anhöriga

Riddargatan 1 har tyvärr ingen behandling att ge anhöriga till personer med alkoholproblem. Vi bokar endast tid vid egenanmälan, dvs när den som dricker själv hör av sig för att söka hjälp. Vill du veta vad du kan göra för att hjälpa den som dricker, eller vill ha råd för att själv må bättre kan du läsa mer på http://anhorigstodet.se/.

Vilka arbetar här?

Vi som arbetar på Riddargatan 1 är läkare, sjuksköterskor,
psykolog, socionomer, beteendevetare och forskare.


Sven Andréasson
professor och överläkare

Sven Wåhlin
överläkare

Ylva Nork
sjuksköterska

Sara Wallhed Finn
psykolog

Magnus Johansson
socionom

Ulric Hermansson
socionom, med dr

Anders Hammarberg
med dr, psykoterapeut

Karin Romberg
psykolog

Victoria Andersson
sjuksköterska

Karin Hyland
överläkare

Eleonor Hedman
sjuksköterska

Olle Wiklund
psykolog


Åsa Hagberg
beroendesjuksköterska


Elisabet Grusell
sjuksköterska